fbpx

Dat is een hele goede vraag, want er bestaat namelijk geen opleiding die je voorbereidt om beurshandelaar te worden. Voordat ik begon als handelaar heb ik Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Andere veel voorkomende studieachtergronden van handelaren zijn: informatica, wiskunde, natuurkunde en econometrie. Het is dus helemaal niet nodig om een financiële opleiding te hebben gedaan, alle kennis die je nodig hebt als handelaar hebben we zelf in huis. Voordat je zelf echt gaat handelen, word je uitgebreid getraind door ervaren handelaren die je alles leren om een succesvolle start te maken.

Dat gezegd hebbende, handelen is niet iets wat je in een paar maanden kunt leren. De wereld is continu in beweging en de financiële markten daardoor ook. Het is daarom belangrijk dat je je als handelaar blijft ontwikkelen en steeds beter probeert te worden. Wat we zien is dat veel handelaren uitblinken in bepaalde hobby’s, dit kan bijvoorbeeld schaken, poker of gamen zijn, maar ook sport of muziek. Deze gedrevenheid zorgt ervoor dat we continu het beste uit onszelf blijven halen.

Geen enkele dag is hetzelfde: soms gebeurt er weinig en soms kan het ineens heel druk zijn op de beurs. Het is dus erg belangrijk dat je als handelaar hier goed mee om kunt gaan en je hoofd koel weet te houden op deze drukke dagen. Tot slot is het ook erg belangrijk dat je goed kan samenwerken. Je maakt tenslotte samen betere beslissingen dan alleen.

Samenvattend; er is dus niet een bepaalde studie die je nodig hebt om handelaar te kunnen worden. Wat je wel nodig hebt is drive, ambitie en wiskundig inzicht. Ik hoop dat ik wat meer inzicht heb kunnen geven in hoe je beurshandelaar wordt.

Meer informatie:

FAQ Hoe word ik broker?