fbpx

Wie zijn wij?

BeleggerUitlegger is een website voor jongeren, waar zij onafhankelijke en betrouwbare informatie vinden over beleggen. Voor docenten is er ook een plekje ingeruimd met zelf ontwikkeld lesmateriaal, leestips en links naar video’s die geschikt zijn om in de les te gebruiken. BeleggerUitlegger kan worden gezien als een cadeau vanuit de financiële sector aan de wereld!

Het initiatief wordt gerund door een kleine groep mensen vanuit verschillende disciplines, waaronder experts uit het (economie)onderwijs en de beleggingswereld. Samen met een designer, social media experts en wetenschappers zorgen zij ervoor dat jongeren zoveel mogelijk relevante kennis over beleggen op kunnen doen. Daarnaast is het een hulpmiddel voor economiedocenten om beleggen bespreekbaar te maken in hun lessen op een leuke manier!

belleger uitlegger kado

BeleggerUitlegger is een initiatief van Stichting Capital Amsterdam (SCA)

SCA is een onafankelijke stichting die tot doel heeft om het belang van de kapitaalmarkt onder de aandacht te brengen. SCA is in 2013 opgericht en is de opvolger van de voormalige beursverenigingen die verantwoordelijk waren voor de organisatie van de Amsterdamse Optiebeurs en Effectenbeurs.

SCA ondersteunt onderzoek, educatie en promotie op het gebied van beurs en beleggen, zoals Beursgeschiedenis.nl en ScholenStrijd. De stichting heeft diverse boeken over beleggen uitgegeven en heeft bijgedragen aan een Klokhuis uitzending over de beurs.

stichting capitol amsterdam

Samenwerking HvA

BeleggerUitlegger heeft een samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Vanuit hier krijgen wij adviezen van Dr. Amagir, expert over financiële geletterdheid. 

In de toekomst gaan we, samen met de HvA, dieper in op het meten van de deelnames aan ScholenStrijd, de bezoekers van onze website en het gebruik van onze lesmaterialen door economiedocenten in de klas.

hogeschool van amsterdam

BeleggerUitlegger is mogelijk dankzij