fbpx

Wat gaat de beurs komend jaar doen? Vele experts kijken in hun glazen bol en doen een voorspelling. Ook vele financiële experts doen in deze tijd van het jaar een voorspelling voor het beursjaar 2024. Bijvoorbeeld: voor Lynx deed Justin Blekemolen de voorspelling en voor De Aandeelhouder Cees Smit. Ook Business Insider heeft een column waarin terug geblikt wordt op het beursjaar 2023 en vooruit gekeken wordt naar 2024. Bij deze voorspellingen staan altijd wel ‘kleine lettertjes. Bij de op BI staat:  “Deze column is niet bedoeld als advies in enige vorm en dient als niet-gepersonaliseerde informatie over de financiële markten.'” Op deze manier dekken ze zich in voor het geval hun voorspelling helemaal niet uitkomt en jij daardoor jouw geld kwijt raakt. Vorig jaar deed Leo Hillen een voorspelling voor ons. Dit jaar hebben we Rowan Nijboer gevraagd een voorspelling te doen. Rowan was ooit bedrijfseconomiedocent maar wordt ondertussen ‘de Warren Buffet van Nederland’ genoemd. Hij schreef een beleggingsboek en heeft een goed beluisterde podcast.

28 december 2023

Wat gaat de beurs komend jaar doen?

Welk aandeel gaat in 2024 knallen? Veel beleggers zijn bezig met dit soort vragen. Maar eigenlijk is het zinloos. Voorspellen wat de beurs of een aandeel komend jaar gaat doen is hetzelfde als het weer voorspellen. Veel verder dan 2 weken vooruit kijken kunnen we niet. De beurs is daarvoor te complex. Er zijn te veel factoren die de beurs het aankomende jaar kunnen beïnvloeden. Dus ken je iemand met die zogenaamde glazen bol die alles denkt te kunnen voorspellen? Loop er dan snel bij weg. Sommige dingen kan je niet voorspellen. Als diegene dat echt kon was hij/zij allang miljonair. Wees dus voorzichtig. En focus je op zaken waar je wel controle over hebt. Dat is bijvoorbeeld een financieel plan voor jezelf. Zo’n plan is niet gericht op het komende jaar. Maar op de komende 30 jaar. Dan maakt het ook niet of de beurs het komende jaar fors daalt. Op de lange termijn gaat de beurs maar één kant op en dat is omhoog.

Meer informatie:

  • FAQ –  Wordt 2023 een beter beleggingsjaar dan 2022?
  • Lynx – Beste aandelen voor 2024 volgens Justin Blekemolen
  • De Aandeelhouder -De drie tips van: Cees Smit
  • Business Insider -Deze trends kenmerkten het beursjaar 2023: prima start, matig vervolg en krachtige eindejaarsrally – wat brengt 2024?