fbpx

BeleggerUitlegger is een onafhankelijke website met betrouwbare informatie over beleggen. Wij geven dus geen concreet beleggingsadvies. Wat doen we dan wel? Zorgen dat je begrijpt waar beleggen over gaat, geven uitleg en helpen je op weg als je wilt gaan beleggen.

2 maart 2022

Waarop moet ik letten bij het zoeken naar een geschikt aandeel om in te beleggen?

Als je wil weten welk aandelen slim is om te beleggen, is de eerste stap in je zoektocht goed om je heen kijken naar mooie bedrijven. Misschien vind je Netflix wel geweldig omdat je er veel gebruik van maakt. Doordat je fan bent begrijp je zo’n bedrijf beter. Het begrijpen van een bedrijf is een essentiële voorwaarde voor beleggingssucces.

Daarna ga je verder met de zoektocht door zoveel mogelijk te weten te komen over het bedrijf. Dat kan via Google, maar ook via de website van het bedrijf zelf waar je antwoorden vindt op vragen als: Maakt het bedrijf winst? Wie is de baas van het bedrijf? Hoe wil het bedrijf gaan groeien? Deze vragen helpen je om een compleet beeld van het bedrijf te krijgen, zodat je een goede beslissing kan nemen of een aandeel interessant is of niet.

In dit artikel van het Algemeen Dagblad staan meer tips die je op weg kunnen helpen met je eerste stappen op de beurs.